Nyhetsbrev

Få artiklar, råd och tips om:

Du kan läsa mer om vår policy och vår hantering av persondata här

Specialdesignat eller färdiga verktyg?

Specialdesignat eller färdiga verktyg? – del 2

av David Söderström

I den föregående delen av detta inlägg, så diskuterade vi exempel på när en specialutvecklad lösning är ett måste och när färdiga verktyg är ett klokt val.

Vi avslutade den delen med en fråga om verktyg som Highcharts och Chart.js betyder att det krävs mer eller mindre ingen utveckling? Svaret är, tacksamt nog för oss, nej :-). Verktyg som dessa är jättebra, men de är just detta: verktyg. Om vi tar Eternes verktyg som exempel igen, är den allra största delen av koden till för att hantera projekt och simulationer rätt, vilket egentligen inte har något alls att göra med själva diagrammen, dessa läggs bara till när simulationerna är klara och sifforna redo.

Betyder att det krävs mer eller mindre ingen utveckling? Svaret är, tacksamt nog för oss, nej :-).

Vårt sedan länga pågående projekt Challengera (vi står för all utveckling till deras plattform) är ett projekt där den överväldigande majoriteteten av kod och funkionalitet är gjord av oss. Det finns dock fortfarande flera exempel där vi använt färdiga verktyg där också, såsom statistikverktygen som nämnts ovan, Zend för att hantera uppladding till YouTube, PHPExcel för att exportera information samt för att importera användardata.

För att summera. Bra verktyg är ovärdeliga. Bra verktyg gör att man kan bygga välgjorde specialdesignade applikationer och webbsidor. Precis som en snickare behöver veta hur han eller hon hanterar sina verktyg så har en webbutvecklare med kunskap om många verktyg troligen bättre möjlighet att åstadkomma ett bra resultat. Precis som snickaren behöver även webbutvecklaren skicklighet för att hantera sina verktyg på bästa sätt.

Tags

Fler inlägg

img

Förbered dig på European Accessibility Act, EAA

img

Webbdesign trender 2024

img

Värt att veta om Baseline