Webbyrå Uppsala

Webbyrå Uppsala Webbyrå Uppsala Webbyrå Uppsala Webbyrå Uppsala

Välkommen till Red Onion, en webbyrå i Uppsala som med hjälp av webbdesign och webbutveckling skapar professionella och användarvänliga webbsidor och applikationer.

Många av våra kunder är baserade i Uppsala och Stockholm, men tack vare digitaliseringen har vi även kunder från andra delar av landet.

Vi har varit i branschen sedan 2010, och har lång erfarenhet av att arbeta med många olika tekniker och CMS. Några exempel är Craft, Vue, Shopify och WooCommerce. Ett av de verktyg vi särskilt gillar att arbeta med är WordPress.

Vi bygger hemsidor för små som stora behov, allt från broschyr- eller informationswebbsidor till skräddarsydda webbplattformar eller e-handelslösningar och webbshopar.

Vi har erfarenhet av att arbeta med tillgänglighetsanpassning enligt WCAG riktlinjer. Vi utvecklar responsiva webbplatser som fungerar lika bra på alla skärmstorlekar – mobiler som datorer.

Vi bygger SEO-vänliga (sökmotoroptimerade) webbplatser med bra prestanda (även kallat performance eller helt enkelt snabba webbsidor).

Våra kompetenser

Webbutveckling & webbdesign

Webbutveckling & webbdesign< Webbutveckling & webbdesign Webbutveckling & webbdesign Webbutveckling & webbdesign

Front-end utveckling

Vi använder HTML, JavaScript, CSS och SCSS för att skapa snabba, SEO vänliga och tillgängliga webbsidor. Vår erfarenhet av ramverk inkluderar Vue.js och React.js.

Byggverktyg för front-end har en tendens att hela tiden ändras, men för att nämna några verktyg vi använder för närvarande: npm, gulp, babel och webpack.

Backend utveckling

Vi bygger APIn och API integrationer av olika slag.

Vi sköter också integrationer med affärssystem, e-handelslösningar som WooCommerce och Shopify samt betallösningar som Klarna, Stripe och Svea.

På back-end sidan använder vi gärna PHP.

Vår filosofi är att använda de verktyg som är bäst för jobbet. Läs t.ex. om hur vi använde AI för att tolka större mängder data i en skräddarsydd webbapplikation.

Utvecklingsresurs & Support

För kunder med återkommande behov inom webbutveckling kan vi ta rollen som utvecklingsavdelning. Vi hjälper till med digitala projekt och ser till att de lyckas i en takt och på ett sätt som passar kundens verksamhet och budget.

Förutom konsulttjänster erbjuder vi också support så att våra kunder alltid har någon att fråga.

Design

Vi tar fram responsiv, användarvänlig och tillgänglig UI, UX webbdesign och appdesign.

CMS

Vi har erfarenhet av flera CMS som WordPress, Craft och Drupal. Mest expertis har vi inom WordPress.

Vi jobbar också med CMS för webbshoppar och e-handel som WooCommerce och Shopify.