Red Onion enligt

Kundcitat

Kundcitat Kundcitat Kundcitat Kundcitat

Fakta och Trivia

Om oss

Om oss Om oss Om oss Om oss

EST 2010

Red Onion grundades i Uppsala, Sverige i slutet av 2010.

Vi strävar efter att skapa högkvalitativa lösningar för webb och mobil som är effektiva, attraktiva och skapade med stor omsorg.

img

Våra tafatta pitchar till trots – vi är designers och programmerare, inte försäljare – anlitar våra kunder oss baserat på vad vi faktiskt levererar, inte på grund av att vi säger rätt saker i hissen, slänger oss med rätt buzzwords eller utlovar saker vi inte kan hålla.

Varför Red Onion?

“fun, spirited and not intimidating”

Steve Jobs, om att välja namnet Apple

Vi ville ha ett namn som inte var en anonym bokstavsförkortning eller sammanslagning av våra namn. Vi ville heller inte begränsa oss till vad som skulle kunna vara ett bra namn sett enbart utifrån SEO perspektiv. Namn som skapas med syftet att få så många SEOträffar som möjligt tenderar ironiskt nog att bli ospecifika och personlighetslösa.

Vi lät oss inspireras av giganterna på området, som bevisat att frukt och grönsaker mycket väl kan symbolisera värden och identitet för ett teknikföretag (!). Dessutom tyckte vi att det blev en ganska fyndig logotyp.

Men om någon frågar säger vi givetvis att det är en hänsyftning på .onion och en metafor för ansvarsfull utveckling.

Vårt team

Vårt team Vårt team Vårt team Vårt team

FRIDA

Skapar de visuella delarna i våra projekt, designar och kodar front-end. Frida är Civilingenjör i System i Teknik och Samhälle, samt har en Bachelorexamen i Ekonomi från Uppsala Universitet.

Frida är också en utmärkt skribent, vilket bland annat har lett till en inbjudan till Nobelprisutdelningen.

Superpower

kan föreställa sig (nästan) vad som helst

vilket är bra både för att göra planeringar och för att testa webbsidor eller applikationer. Om du behöver ta reda på ett projekts svaga punkter eller möjliga risker*, borde Frida kunna hjälpa dig identifiera både troliga och mindre troliga scenarier.

*notera att förfrågningar som inte är relaterade till Red Onion kan komma att ignoreras

Motto

“Livet är för kort för sånt som är dåligt och tråkigt”

På internet

DAVID

Sköter back-end kodning, databaser och bygger funktionaliteten i våra kunders skräddarsydda applikationer. David är Civilingenjör i Teknisk Fysik från Uppsala Universitet.

David har också undervisat matematik på universitetsnivå vid Uppsala Universitet, genomfört en Svensk Klassiker och gjort militärtjänstgöring som jägare på K3.

Superpower

kan förklara (nästan) allt

En förmåga som är väldigt användbar när det kommer till att informera och uppdatera kunder. Har du en fråga?* Google är så ute – maila David och få ett grundligt och uttömmande svar.

*notera att förfrågningar som inte är relaterade till Red Onion kan komma att ignoreras

Motto

“The impossible can become possible - if you're AWESOME!”

På internet