Vi på To Be Frank vill tacka Red Onion för ett fantastiskt bra jobb med att utveckla appen för SKB. Red Onion har visat prov på hög kreativitet, kompetens och stort tålamod i utvecklingsarbetet.

Jörgen Runeby, To Be Frank

I korthet

iPad app

Red Onion producerade en iPad applikation för SKB på uppdrag av byrån To Be Frank.

 

Applikationen fanns installerad på läsplattor tillgängliga för besökare av SKBs årliga utställning under Almedalsveckan, samt senare som en del av den permanenta utställningen i Östhammar.

 

Målet med applikationen var att göra informationen lättillgänglig och intressant för besökarna. Designen och implementationen av denna strävade efter att ”appifiera” utseendet så mycket som möjligt så att applikationen verkligen skulle upplevas som en iPad app.

­besök utställningen

Specialfunktioner

Eftersom en del av utställningens besökare skulle vara barn, inkluderade applikationen även ett ritprogram (baserat på HTML5 och canvas) där besökarna kunde släppa loss sin kreativitet.

 

Vi implementerade ett specialutformat gränssnitt, som bland annat innehöll en nytänkande horisontell navigering av applikationens innehåll.

 

För att öka engagemanget hos besökarna, fanns i applikationen även ett quizz med frågor om SKBs verksamhet.

Ansvarsområden

  • Programmering
  • System Arkitektur
  • WordPress Integration

Uppföljning

Efter Almedalsveckan kunde SKB enkelt få statistik över hur många som deltagit i frågetävlingen, och hur många som använt applikationen. Applikationen gav också statistik och information om hur framgångsrika besökarna hade varit i frågetävlingen. Både SKB och To Be Frank blev mycket nöjda med hur applikationen fungerat som en modern, rolig och interaktiv del av utställningen.

 

Eftersom applikationen också används på SKBs permanenta utställning ville SKB själva kunna uppdatera appens innehåll på ett enkelt sätt. Vi integrerade därför applikationen med ett CMS (WordPress).