Våra tjänster

Webbdesign & Webbutveckling

Webbdesign & Webbutveckling Webbdesign & Webbutveckling Webbdesign & Webbutveckling Webbdesign & Webbutveckling

Red Onion är en webbyrå i Uppsala som designar och utvecklar professionella och användarvänliga webbsidor och applikationer. Allt levereras med stor omsorg till våra kunder som ofta är baserade i Stockholm.

Vi erbjuder både helhetslösningar och tillfälligt stöd inom områdena webbdesign och webbutveckling.

Förutom webbsidor, webbutiker och e-handel bygger vi även skräddarsydda appar och plattformar.

Vi fungerar även som utvecklingsavdelning för kunder med återkommande behov inom webbutveckling.

Vi finns där som support för kunder som sporadiskt vill förbättra, justera och uppdatera sina webbplatser.

Exempel på tjänster

Designsystem

Vad är designsystem?

Designsystem har blivit allt viktigare i takt med att antalet webbapplikationer och webbtjänster ökar. Större webbappar och digitala produkter byggs ofta i komponenter som sätts samman till en helhet.

För att hålla designen, brandingen och användarupplevelsen konsekvent genom hela produkten har det visat sig effektivt att sätta upp bestämda regler som beskriver hur komponenter ska byggas och se ut. Dessa samlade regler utgör webbappens designsystem.

Designsystem är en övergripande beskrivning som bland annat även innefattar begrepp som brand guildelines, UI komponenter och ”pattern library”.

Hur funkar designsystem?

Designsystem hjälper företag och organisationer att få kontroll över och ordning på alla delar i en digital produkt. Via designsystemet uppnås en enhetlig design, kommunikation och branding på alla plattformar.

Samtidigt fungerar designsystemet som en resurs för framtiden. Dokumentationen gör det enklare för alla inblandade i produkten att hitta, förstå och bygga vidare på produkten. Genom att kunna återanvända koncept och komponenter går det att spara mycket tid.

Skräddarsydda applikationer

Vi trivs tillsammans med entreprenörer. Har du en idé hjälper vi gärna till att förverkliga den. På vår blogg hittar du tips och råd om hur du tar de första stegen på vägen mot din vision.

Vi är ett stöd från första spadtaget och kan bl.a. bistå med att utföra förstudie, ta fram specifikation, bygga prototyper, sätta upp tester och följa dig och din idé ända fram till lansering.

Prototyper

När det är viktigt att komma framåt snabbt kanske den bästa lösningen är att ta fram en MVP (Minimum Viable Product) eller ett POC (Proof of Concept) för att kunna testa dina idéer med mindre risk.

Om du har en idé kan en prototyp vara första steget mot målet. Skapa, testa, analysera och justera. Vi hjälper dig hela vägen från specifikation till lansering.

E-handelslösningar

Webbutiker är öppna 24/7 och kan nås från hela världen via datorer, läsplattor och smartphones.

Webbshoppar kan integreras med affärssystem för smidig och automatisk hantering av ordrar och lager.

Få fullständig koll på försäljningen tack vare statistik, kundkonton och kampanjer som kan hanteras via administratörssidor. Läs mer om hur vi hjälpt en av våra kunder utveckla sin e-handelslösning.

Våra

Kompetenser

Kompetenser< Kompetenser Kompetenser Kompetenser

Front-end utveckling

Vi använder HTML, JavaScript, CSS och SCSS för att skapa snabba, SEO vänliga och tillgängliga webbsidor. Vår erfarenhet av ramverk inkluderar Vue.js och React.js.

Byggverktyg för front-end har en tendens att hela tiden ändras, men för att nämna några verktyg vi använder för närvarande: npm, gulp, babel och webpack.

Backend utveckling

Vi bygger APIn och API integrationer av olika slag.

Vi sköter också integrationer med affärssystem, e-handelslösningar som WooCommerce och Shopify samt betallösningar som Klarna, Stripe och Svea.

På back-end sidan använder vi gärna PHP.

Vår filosofi är att använda de verktyg som är bäst för jobbet. Läs t.ex. om hur vi använde AI för att tolka större mängder data i en skräddarsydd webbapplikation.

Utvecklingsresurs & Support

För kunder med återkommande behov inom webbutveckling kan vi ta rollen som utvecklingsavdelning. Vi hjälper till med digitala projekt och ser till att de lyckas i en takt och på ett sätt som passar kundens verksamhet och budget.

Förutom konsulttjänster erbjuder vi också support så att våra kunder alltid har någon att fråga.

Design

Vi tar fram responsiv, användarvänlig och tillgänglig UI, UX webbdesign och appdesign.

CMS

Vi har erfarenhet av flera CMS som WordPress, Craft och Drupal. Mest expertis har vi inom WordPress.

Vi jobbar också med CMS för webbshoppar och e-handel som WooCommerce och Shopify.