Nyhetsbrev

Få artiklar, råd och tips om:

Du kan läsa mer om vår policy och vår hantering av persondata här

Vad kostar en hemsida? Del iv

Om min budget är riktigt liten?

av Frida Nyvall

Vi har i tidigare avsnitt diskuterat varför olika hemsidor kan ha olika pris, vad det är som bestämmer priset och ungefär hur mycket olika funktioner och behov kostar genom att placera dem i olika priskategorier.

I det här avsnittet tipsar vi om olika sätt att skaffa en webbsida med en väldigt begränsad budget.

Vad göra om du behöver många av de funktioner som ligger på prisnivåer högt över vad det finns budget för?

Själv är bäste dräng.

Svenskt ordspråk

Någon måste göra jobbet för att jobbet ska bli gjort, och om du inte har möjlighet att anlita någon annan är det upp till dig själv att få webbsidan på plats. Hur möjligt och enkelt det är för dig att fixa din egen webbsida beror på hur du har tänkt dig webbsidan, dina allmänna datakunskaper och datorvana.

Om du har en liten budget och inte behöver något annat än en plats att samla information om din verksamhet, bara vill markera din närvaro eller inte har några specifika krav vad gäller strategi eller resultat av webbsidan finns det flera enkla vägar att gå.

Self Service

  • Enklast och minsta möjliga insats: du sätter upp din sida själv med hjälp av onlinetjänster som exempelvis Squarespace eller WordPress.com. De erbjuder olika templates/sidmallar som du kan välja mellan, och i de flesta fall är dessa både estetiskt tilltalande och responsiva. Detta är prenumerationstjänster i storleksordningen några hundralappar i månaden, och du kan också köpa till din egen domän.
  • Större valmöjlighet finns för den som är bekväm med att göra lite mer jobb själv: E-shoppar som themeforest säljer templates till de flesta CMS. Här finns ett betydligt större utbud av olika designer, men du får då installera temat du köpt själv, samt ordna med hosting. En typisk template kostar ett par hundra kronor.
  • Det finns också möjlighet att utgå från en template och sedan ändra mindre saker i stylingen via CSS filen. Detta är ett billigare alternativ för att göra sin webbsida lite mer personlig utan att lägga ner resurser på att ta fram en helt unik design.

Kontakta oss gärna om du vill diskutera vad som passar dina behov bäst.

Tags

Fler inlägg

img

Webbdesign trender 2024

img

Värt att veta om Baseline

img

Webbdesign trender 2023