Nyhetsbrev

Få artiklar, råd och tips om:

Du kan läsa mer om vår policy och vår hantering av persondata här.

Kom igång med e-handel

Kom igång med e-handel

av Frida Nyvall

Det finns många sätt att sätta upp en webbshop. I den här artikeln fokuserar vi på att välja rätt bland lösningar som passar små till medelstora företag som vill komma igång snabbt och lätt och som inte kräver några programmeringskunskaper.

Se gärna våra andra bloggposter om e-handel: ”Starta en webbshop” och ”Shopify vs. Squarespace vs. Wix” för mer information och tips.

Vad är billigast, och vad är bäst? Det beror på webbshoppens behov och individuella situation, och även på hur försäljningen förväntas se ut då varje transaktion medför en kostnad som beror på valet av betalningslösning. Använd innehållet i artikeln som en vägledning, men det är bara du som kan svara på vilka behov som finns för just din webbshop.

Prenumeration och betalningslösningar

Tänk på att det ofta är billigare att betala prenumerationerna per år istället för per månad om det är möjligt.

För att avgöra vilka betalningskostnader som är mest fördelaktiga för din butik, uppskatta hur många transaktioner du kommer att ha varje månad, och hur stora dessa kommer att vara.

Tänk på att kostnaden som läggs på är per transaktion d.v.s. per betalningstillfälle. Använd sedan dessa uppskattningar för att räkna ut vilken lösning som borde passa dig bäst.

Plugins och tillägg

Exempel på tillägg kan vara bokningssystem, marknadsföringsplugins, produktrecensioner eller extra alternativ för frakt och leverans.

Eftersom kostnaden för tilläggsfunktionalitet kan stacka upp och skilja sig mellan de olika plattformarna är det bra om du från början har ett hum om vilka tillägg du tror att du kommer att behöva.

Det kan vara hjälpsamt att göra en lista över features och rangordna dem. Gå sedan igenom listan och jämför priset för de olika tilläggen på respektive plattform.

Support

Om du räknar med att sätta upp shoppen på egen hand, är det bra att veta att det finns support tillgänglig om du skulle fastna. Om det är viktigt för dig att få support på ditt eget språk verkar Shopify erbjuda support på flest språk (kundsupport via e-post).

Om du behöver hjälp med att sätta upp en webbshop, hjälper vi gärna till. Kontakta oss och berätta mer om din situation.

Tags

Fler inlägg

img

Förbered dig på European Accessibility Act, EAA

img

Webbdesign trender 2024

img

Värt att veta om Baseline