Nyhetsbrev

Få artiklar, råd och tips om:

Du kan läsa mer om vår policy och vår hantering av persondata här.

Kom igång med e-handel

Starta en webbshop

av Frida Nyvall

Den här bloggposten är en guide till att komma igång med e-handel på enklaste, snabbaste och billigaste sättet. Guiden riktar sig främst till små till medelstora företag och kräver inga programmeringskunskaper.

Som en konsekvens av COVID-19 pandemin, har e-handel blivit allt viktigare för företag. Webbshoppar gör det möjligt att hålla öppet och behålla kunder i tider av karantän och social distansering.

Att vara tillgänglig och närvarande på Internet har med andra ord aldrig varit viktigare.


Kom igång med e-handel

Det snabbaste sättet att starta en webbshop är att använda en färdig lösning från plattformar som Shopify, Squarespace eller Wix. Läs gärna bloggposten ”Shopify vs. Squarespace vs. Wix” för mer info om varje plattform och skillnader mellan dem.

Fler tips  och råd finns i bloggposten ”Kom igång med e-handel: grundläggande tips för att starta webbshop”.

Tips

!

Om du behöver en mer skräddarsydd e-handelslösning med speciella funktioner och integrationer, rekommenderar vi att du bygger en webbshop som är helt anpassad efter dessa behov. Läs mer om den skräddarsydda lösning vi byggde åt Texstar.


DIY: Steg för att sätta upp en webbshop

  • Identifiera vilka behov och mål som finns knutna till webbshoppen. Uppskatta den genomsnittliga summan och antalet transaktioner du tror att webbshoppen kommer att generera varje månad. Tips på vad som är bra att tänka på och ta med i beräkningen finns i bloggposten ”Kom igång med e-handel: grundläggande tips för att starta webbshop”.
  • Välj en platform eller teknisk lösning som uppfyller behoven och målen beskrivna i föregående steg. Läs gärna vår bloggpost ”Shopify vs. Squarespace vs. Wix: Hitta rätt webbshop” för mer information och tips på hur du gör detta val.
  • Registrera ett konto på den valda plattformen, välj en template, betalningsplan och ev. extra plugins eller tillägg.
  • Börja administrera din shop.

Om du behöver hjälp med ovanstående steg, hjälper vi gärna till. Kontakta oss och berätta mer om din situation.

Tags

Fler inlägg

img

Webbdesign trender 2024

img

Värt att veta om Baseline

img

Webbdesign trender 2023